Model Baru Nokia Asha 303

Friday, December 23, 2011

Model Baru Nokia Asha 303

Amboi.. boleh terbang plak dia

Cantik gila asha 303 ni..Hehe.. macam nama awek pulak kan. Model baru ni.. lagi 2 minggu masuk Malaysia.. Harga tak sure lagi la.. Tapi lebih kurang RM 400-500 cam tu la kot.. Pasal harga ni cik su tak brapa nak pandai untuk teka..
 merah tu lawa
Kalau tengok, dari segi design dia memang cantek kan. Screen pun luas.. Handphone ni boleh touchscreen and boleh taip. Tapi tu lah. seperti yang cik su dah maklumkan kat korang di post Nokia X3-02. Touch screen nokia X3-02 tak berapa nak sensitif la..Takot lak asha 303 same cam nokia X3-02 Maklum la.. Handphone canggih tapi harga murah, jadi lagu tu la. Tapi handphone ni memang sesuai dengan korang yang muda-mudi, duduk di bandar, nak bergaya selalu tapi tak dak duit. Kuang kuang kuang. Jangan marah. Hehe.. Pendek kan cerita , memang sesuai dengan budak2 muda remaja zaman sekarang nie. Lagipun dia punya keypad dah macam blackbery la kan. Canggih seh.

Ok maih cik su highlight dulu, spec yang cik su rasakan penting buat korang yang dah berkenan dengan asha ni. Kalau korang rasa-rasa nak masuk minang duit pun dah cukup, boleh ja.. Tapi kena tengok dulu ciri-ciri nya. Haha. Spec yang paling penting kat korang ialah camera. For sure la. Xpecially for gurls, kalau masuk toilet ramai2 tu, mesti nak tangkap gambar. Sebab cermin kat toilet tu besar kan. For boys plak, kalau ade kemalangan ngeri ke, nak tangkap gambar on the spot, kamera pula lupa nak bawak, tak payah susah hati, Guna handphone je. Camera untuk nokia Asha ni 3.2 MP. Besar juga pixel dia kan. Tapi handphone ni tak da camera depan la. So sape2 yang suka nak buat video call, sila beli IPAD2. Handphone ni bukan tuk korang .


Ni adalah dimension dia. design memang terbaik. Ce teka kat mana antenna dia letak.
Untuk entertainment plak, handphone ni memang ade radio, dengan MP3, ada blue tooth untuk exchange lagu atau gambar dengan kawan-kawan, pastu ade WiFi and 3G. Jadi kalau masuk McD boleh la nak online twitter dgn facebook bagi tau seluruh dunia korang kat McD ngah mamam burger prosperity. Mesti semua jeles kan. Haha.

Nak men angry bird pun boleh .. haha

Yang tu je kot yang penting spec yang penting. Untuk spec yang lain, sila rujuk detail kat bawah nie.

General

2G Network: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network: HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100

Body

Dimensions:116.5 x 55.7 x 13.9 mm, 72 cc
Weight: 99 g
Keyboard: QWERTY
Display
Type: TFT capacitive touchscreen, 256K colors
Size: 320 x 240 pixels, 2.6 inches (~154 ppi pixel density)

Sound

Alert types:Vibration, Polyphonic(64), WAV, MP3 ringtones
Loudspeaker: Yes
3.5mm jack: Yes

Memory

Card slot microSD, up to 32GB, buy memory
Phonebook: Yes, Photocall
Call records: Yes
Internal: 170 MB (100 MB user available), 256 MB ROM, 128 MB RAM
GPRS: Class 33
EDGE:Class 32

Data

Speed: HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth: Yes, v2.1 with A2DP, EDR
USB: Yes, microUSB v2.0, HS, USB On-the-go support

Camera

Primary : 3.2 MP, 2048x1536 pixels, fixed focus
Video: Yes, VGA@15fps
Secondary: No

Features

CPU: 1 GHz
Messaging: SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser: WAP 2.0/xHTML, HTML, Adobe Flash Lite
Radio:Stereo FM radio with RDS
Games:Yes + downloadable
GPS:No
Java:Yes, MIDP 2.1
Colors:Red, Graphite, Silver White, Aqua, Green, Purple
- SNS integration
- MP4/H.264/H.263/WMV player
- MP3/WAV/WMA/AAC player
- Organizer
- Voice memo
- Predictive text input

Battery

Standard battery, Li-Ion 1300 mAh (BP-3L)
Stand-by: Up to 720 h (2G) / Up to 840 h (3G)
Talk time: Up to 8 h 10 min (2G) / Up to 7 h 10 min (3G)
Music play: Up to 47 h

Model baru nokia. Yang mana yang paling korang berkenan

0 komentar:

Related Posts with Thumbnails