Diet Cara Herbalife

Monday, March 28, 2011

Diet Cara Herbalife


Pagi :  6-10 pagi: Ikut turutan nie
  1.   Air putih                               400 ml
  2.  Tea herbalife   =)                  400 ml (dibancuh sejuk atau panas, Kalau boleh jangan tambah gula)
  3.  Shake Herbalife (F1) =)
a.       2 sudu besar (sudu herbalife) + 400ml air putih – Tak sedap, shake ni tawar.
b.      Atau 2 sudu besar (sudu herbalife) + 250 air soya + 150 air putih – nyumi nyumi
c.       Atau 2 sudu besar (sudu herbalife) + 250 jus buah + 150 air putih – cam breakfast org putih 

(shake tak boleh dibancuh panas, mesti lah sejuk, Air buah boleh guna jus Twister/sunkist ke atau jus buah asli terpulang ikut cita rasa masing2 asalkan jus buah. Shake boleh diblend guna blender untuk bagi hancur atau goncang je guna botol shake herbalife. Bila nak lose weight secara cepat pilih resipi shake yang pertama – a. Jika terlewat makan shake di waktu pagi, ambil masa sejam (ambil gap)  selepas makan shake untuk  makan tengah hari. Jangan ponteng breakfast walaupun terlambat bangun – sarapan sangat sangat penting. Jadi cuba bangun awal dan tidur awal..   )

Tengah Hari: 12- 3

  •   Lunch macam biasa
  • Elak makanan bergoreng. Lauk kalau boleh ambil yang dimasak dengan gulai/yang dibakar
  •  Banyak makan buah/sayuran. Boleh bagi vitamin kat kulit.
  • Nasi jangan makan banyak sangat. Tapi kalau dah lapar sangat makan je la.. jangan siksa diri ok.    Ikut kemampuan. Love your body.
  • Sebolehnya elak makan daging. Tapi kalau nak lose weight cepat, jangan makan daging. Makan ayam atau ikan yang (tak digoreng) saja.
  • No snack. Elak makan biskut. Biskut ade lemak tepu yang susah untuk dinyah dari badan. Kalau nak mengunyah makan buah. Itu lebih baik. Korang sihat, muka pun makin cantik.. Ye dak? =)
  • Minum 1 liter air putih/tea – setiap 25Kg berat badan setiap hari. Lagi banyak air lagi bagus. Herbalife lagi berkesan bila minum air banyak. Tea minum sebanyak 1L setiap hari 
  • Follow piramid makanan

Malam: 8-10 mlm
  • Minum shake ( Resipi macam yang di sebut di atas)
  • Kalau air untuk badan masih tak cukup, minum air sampai cukup
  • Kalau lapar makan buah atau makan lauk saja.. NO NASi.

2 komentar:

tengkorakemas said...

adik TE ada juga herbalife, tapi dorang dok minum sesama housemate rumah sewa je

Anonymous said...

Maksud breakfast tu..contoh breakfast yg d reccomend mmg 'shake' shj ke? Atau bleh amik yg laen2 jgk..contoh cereal, bihun dll.???

Related Posts with Thumbnails