Cara Nak Bangun Pagi dengan Lebih Berkesan

Thursday, September 30, 2010

Cara Nak Bangun Pagi dengan Lebih Berkesan


Hai u alls. Dah lama nampak nya Cik Su tak menyibukkan diri menulis entry kat korang, pengunjung-pengunjung blog ku..hehe..So hari ini Cik Su nak berkongsi tips sikit dengan korang tentang cara nak bangun tidur dengan lebih berkesan. Korang selalu tak rasa liat nak bangun pagi???..Ada tak antara korang yang kena simbah air dulu baru boleh bangun. Cik Su pun selalu juga liat nak bangun pagi, tapi sejak 2-3 hari ni Cik Su rasa cam lagi senang jer nak bangun pagi. Entah dari mana Cik Su dapat ilmu nie pun Cik Su tak tahu, tapi yang penting ni bukan ajaran sesat atau Ayah Pin k. Ilmu yang Cik Su nak kongsi ni agak pelik. Korang nak tahu caranya..Hehe.. Meh sini Cik Su ajar.
  1. First korang kena la ada bantal. Tak kisah la bantal busuk atau tak busuk. 
  2. Pastu sebelum tidur, ketuk-ketuk bantal korang tu seolah-olah cam nk betulkan kekebu bantal tu dengan niat dalam hati sok pagi korang nak bangun kul brape. 
  3. Then, sebelum tidur, bagi yang muslim boleh baca doa dan ayat kursi dan macam-macam lagi supaya korang tak mengigau nanti dan jangan lupa basuh kaki

Jadi malam ni sebelum korang tidur korang boleh try tips yang Cik Su bagi kalau korang tak percaya dengan apa ynag Cik Su cakap nie. And then lepas dah cuba sila datang ke blog ni balik untuk bagi tahu Cik Su cara ni berkesan atau tak dan pengalaman yang korang dah lalui.

5 komentar:

sabree hussin said...

dengan adanya tips ni pasni tak ada lah terlepas solat subuh lagi hhi

WAHIDA ALIAS said...

wahh...bgus punye tips

babyblogger said...

aku problem betul bab bangun pagi.. selagi tak dengar suara mak aku, selagi tak bangun.. pelik padahal alarm tepi telinga je

Shafawi Hamzah said...

hehe..nak try la cara ni :D
hari2 bgn lmbt..

SyAmSuL AnUaR said...

dh try.. cume bngn awal 5 minit je.. to still lmbt bngn..hahaha.
(p/s: tdr lewat mesti bngn lewat (^^) )

PeTuA AuTa

Related Posts with Thumbnails